INGREDIENCE: Máslo na vytření plechu, 4 vejce, 4 lžíce horké vody, 100 g pískového cukru, špetka soli, 60 g poloh. mouky, 40 g Solamylu, 1 lžička prášku do pečiva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Potřeme plech máslem, na něj pergamenový papír a papír rovněž potřeme máslem. Vejce ušleháme s vodou, cukrem a solí tak, aby pěna byla světlá a jemná. Mouku, Solamyl a prášek do pečiva smícháme, přidáme do ušlehané hmoty a jemně promícháme. Těsto vlijeme na připravený plech a stěrkou rozetřeme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Těsto je upečené, jeli na omak pružné. Peče li se příliš dlouho, rozlomí se při rolování. Na vál položíme utěrku, kterou jsme navlhčili a vyklopíme na ní upečený piškot. Ihned jej potřeme marmeládou a srolujeme. Piškot, který chceme plnit šlehačkou nebo máslovým krémem, necháme vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nezlomil. Roládu po naplnění pocukrujeme nebo můžeme různě přizdobit.