xkuchtik.cz

 

HOVĚZÍ GULÁŠ S KYSANOU SMETANANOU

 

INGREDIENCE: 4 lžíce vepřového sádla, 600 g hovězího masa, 500 g cibule, 1 lžička soli, ¾ lžičky ml. pepře, 2 lžíce sl. papriky, 4 stroužky česneku, ½ lžičky ml. kmínu, 1/8 l vývaru, 2 lžíce červeného vinného octa, 1 lžíce hl. mouky, 3/8 l kysané smetany.

POSTUP PŘÍPRAVY: Sádlo rozpálíme v kastrolu. Maso nakrájené na kostky prudce osmáhneme za stálého míchání. Cibuli nakrájíme na hrubo, česnek utřeme a přidáme k masu, necháme asi 6 minut osmahnout dosvětlehněda. Přidáme koření, vývar, ocet a snížíme teplotu. Kastrol přiklopíme a dusíme do měkka, občas promícháme. Mouku s trochou smetany rozkvedláme a zamícháme do hotové omáčky. Guláš dochutíme a před podáváním polijeme hustou smetanou.

 


Vloženo:9. 9. 2007  
http://www.xkuchtik.cz