INGREDIENCE: 400 g mletého masa, 1/8 l smetany, 1 vejce, 4 lžíce strouhanky, sůl, pepř, 150 g žampionů, 3 lžíce másla, 300 g čerstvého špenátu, 3 lžíce strouhaného sýra, strouhaný muškátový oříšek, lžíce oleje.
POSTUP PŘÍPRAVY: Mleté maso smícháme se smetanou, vejcem, strouhankou, solí a pepřem. Z hmoty vytvoříme tři pláty, které se vejdou do pekáče nebo formy. Žampiony nakrájíme na plátky a osmáhneme krátce na trošce másla. Špenát ve zbytku másla krátce podusíme. Osolíme, okořeníme pepřem a muškátem a smícháme se sýrem. Pláty mletého masa navrstvíme do formy, mezi ně dáme houby a špenát. Lehce stlačíme a potřeme olejem. Pečeme do zlatova.