INGREDIENCE: 3 vejce, 150 gramů moučkového cukru, 5 polévkových lžic oleje, 5 polévkových lžic horké vody, 150 gramů polohrubé mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, 5 kávových lžic citrónové šťávy, citronovou kůru, špetku soli, máslo na vymazání formy hrubá mouka na vysypání formy, rozinky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky utřete s cukrem, přidejte olej a horkou vodu a vyšlehejte do husté pěny. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidejte citronovou kůru a vmíchejte do žloutkové pěny. Z bílků, citronové šťávy a soli ušlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do těsta. Oba díly formy na beránka pečlivě vymažte máslem a vysypte polohrubou, nebo hrubou moukou. Do spodního dílu nalijte těsto, přiklopte vrchním dílem formy, vložte na plech a dejte péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečte prudčeji, později teplotu zmírněte. Asi po 40 minutách formu vyjměte a zkuste pomocí špejle, zda je beránek dobře propečený. Nechte vychladnout ve formě.