INGREDIENCE: 180g polohrubé mouky, 100g cukru krupice, 80g másla, 2 vejce, 1lžička prášku do pečiva, vanilkový cukr, citrónová kůra, hrozinky na ozdobu, tuk na vymazání formy, moučkový cukr na pocukrování, forma beránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Žloutky třeme asi čtvrt hodiny s cukrem a změklým máslem Přidáme prosetou polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, vanilkový cukr, citronovou kůru a nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků (v misce metličkou ušleháme z bílků sníh. Těsto vlijeme do dobře tukem vymazané formy a pečeme v předehřáté troubě nejdříve 15 minut na 200°C, potom teplotu zmírníme a pečeme asi 30 minut na 180°C Po upečení necháme beránka ještě chvíli ve formě, pak ho opatrně vyklopíme a pocukrujeme moučkovým cukrem.