xkuchtik.cz

 

POLÉVKA SLEZINKOVÁ.

 

INGREDIENCE: 200g vepřové slezinky, 60g nevařených krupek, 100g sádla, 100g cibule, 50g hladké mouky, 15 g mleté sladké papriky, mletý pepř ,sůl, třený česnek, vegeta, vývar z vepřového masa a drobů.

POSTUP PŘÍPRAVY: Krupky propláchneme a dáme do slané vody uvařit doměkka. Cibuli nakrájíme na jemno a na sádle usmažíme do světle růžova,zasypeme moukou, opražíme, vmícháme mletou papriku a zalajeme vývarem. Dobře rozšleháme, přidáme další koření a česnek. Necháme dobře povařit. Pak přidáme mletou vepřovou slezinku a vaříme asi 15 minut. Před ukončením vaření vložíme uvařené krupky. Dle potřeby dochutíme vegetou.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz