xkuchtik.cz

 

SLOVÁCKÁ ZABIJAČKOVÁ POI.ÉVKA.

 

INGREDIENCE: 500 g vepřové hlavy nebo kolena, 1 kg vepřových nožiček, kousek jater, 2 cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1/4 celeru, nové koření, celý pepř, 100 g velkých krup, 2 dl vepřové krve, 1 lžíce sádla, mletý pepř, majoránka, ,sůl. POSTUP PŘÍPRAVY: Hlavu nebo koleno a nožíčky dobře očistíme a dáme vařit spolu s játry a zeleninou. Zvlášť v mírně osolené vodě uvaříme kroupy do měkka. Po vychladnutí je promícháme s krví. Na sádle do zlatova opražíme jemně nakrájenou cibuli. Až je maso měkké, vývar procedíme, maso obereme a nakrájíme na menší kousky. Do vařícího vývaru vložíme kroupy s krví a mícháme tak, aby se krev srazila co nejjemněji. Pak přidáme opraženou cibulí, nakrájené maso, dochutíme kořením, chvilku povařme a obdáváme.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz