INGREDIENCE: 1 kg středních lilků, 1 ½ dl olivového oleje, 300 g mletého masa, 1 dl suchého bílého vína, velká cibule, menší svazek zelené petrželky, 30 dkg strouhaného sýra, mléko, máslo, hl. mouka, Vejce, sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Baklažány očistíme, rozkrojíme je na polovinu a vydlabeme střed. Poloviny baklažánů potřeme olejem a vložíme do vymaštěného pekáčku. Upečeme je v troubě do měkka. Vydlabanou část spolu s cibulí a petrželkou posekáme, smícháme s mletým masem, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji hmotu osmahneme, polijeme vínem a dusíme asi 30 minut. Připravíme si bešamel, přidáme sýr, stáhneme z ohně a po 2 minutách přilijeme lehce ušlehaná vejce. Vše rozmícháme na jemnou omáčku. Baklažány naplníme nádivkou, přelijeme omáčkou, posypeme sýrem a dáme zapéct.