INGREDIENCE: 1/4 l mléka, 80 g krupicového cukru, 8d kandovaného nakrájeného ovoce, 80 g nasekaných ořechových jader (mandlí, lískových ořechů), 40 g hladké mouky, 20 g másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: V mléce rozmícháme mouku, přidáme máslo, cukr a pomalu vaříme, dokud se nevytvoří hustá kaše. Hrnec sundáme z ohně, a poté vmícháme ovoce, ořechy a na tukem vytřený a hrubou moukou posypaný plech (přesto je nejlepší pečící papír), děláme hromádky, ze kterých mokrou lžičkou dotvoříme placičky. Marokánky pečeme ve středně vyhřáté troubě. Horké marokánky sundáme nožem z plechu a vychladlé potřeme ze spodu čokoládovou polevou. Případně můžeme v čokoládové polevě marokánky celé obalit.