xkuchtik.cz

 

SLOVÁCKÉ JITRNICE.

 

INGREDIENCE: 2 kg vepřové hlavy, 200g vepřového kolena 100g vepřové kůže, 300g vepřových plic, 150g vepřových jater, 200g plecka, tenká střeva, kořenová zelenina, cibule, pepř, nové koření, sůl, třený česnek, majoránka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěné a omyté maso uvaříme spolu se zeleninou, celým kořením a soli do měkka. Kůže uvaříme zvlášť, nebo můžeme kůže svázat provázkem a uvařit spolu s masem a včas je z vývaru vyndat. Maso z plece, hlavy a kolena nakrájíme na kostičky. Ostatní suroviny semeleme včetně vařených jater, promícháme, dochutíme a vývarem upravíme hustotu prejtu. Prejt plníme do tenkých střev. Jitrnice vaříme v mírně osolené vodě při teplotě 90°C asi 15 minut, až vyplavou. Vyjmeme a vkládáme do studené vody. Vychladlé jitrnice skladujeme v chladu.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz