INGREDIENCE: 400 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, strouhaná citronová kůra z celého dobře omytého citronu, 2 až 3 lžíce vody dle potřeby, pikantní marmeláda (rybízová, ostružinová, meruňková).
POSTUP PŘÍPRAVY: Mouku smícháme s cukrem a citronovou kůrou a zaděláme žloutky a máslem na tužší těsto. Je-li třeba, přidáme 2 až 3 lžíce vody. Dobře propracované těsto přikryjeme fólií a necháme v chladu asi hodinu odpočinout. Pak vyválíme na pomoučeném vále plát, vykrájíme hvězdičky a cukroví rozložíme na pomaštěný plech. Upečeme je světlé a necháme vychladnout. Druhý den spojíme marmeládou. Cukroví je dobré několik dní nechat uležet.