INGREDIENCE: ¼ l šlehačky, ¼ l cukru krupice a vanilkový cukr, 4 celá vejce, 50 g rozpuštěného másla, polohrubá mouka, prášek do pečiva, vlašské ořechy (nasekané), máslo na vymazání, 2 lžíce kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY: ¼ l šlehačky promícháme se ¼ l cukru krupice a vanilkovým cukrem, přidáme 4 celá vejce a 5 dkg rozpuštěného másla. Vše ušleháme, přidáme polohrubou mouku (množství dle konzistence – mírně tekuté) a prášek do pečiva, vmícháme ještě hrst nasekaných vlašských ořechů. Nádobu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vlijeme do ní jednu třetinu vzniklého těsta, do druhé třetiny vmícháme 2 lžíce kakaa a přidáme do formy, zakončíme opět bílou třetinou - vznikne mramorování.Bábovku dáme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme cca hodinu, kontrolujeme špejlí. Hotovou bábovku pocukrujeme.