INGREDIENCE: 4 bílky, 100 g mouč. cukru, 80 g strouhaných ořechů, 40 g polohrubé mouky, 20 g másla.
Náplň: 250 ml mléka, 1 kakaový pudingový prášek, 200 g másla, 1 žloutek, trochu kakaa, 120 g práškového cukru.
POSTUP PŘÍPRAVY: Bílky vyšlaháme dotuha, vmícháme do nich cukr, promícháme s ořechy a moukou a po malých dávkách přidáváme rozpuštěné vlažné máslo. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech děláme z těsta malé placičky, plech vložíme do mírně vyhřáté trouby a pomalu upečeme. Hotové vychladnuté laskonky plníme den před spotřebou.
Náplň: Z mléka a pudingového prášku uvaříme puding, mícháme do vychladnutí a potom přidáváme za stálého šlehaní máslo, cukr a kakao.