INGREDIENCE: Králík, 150 g slaniny, 1 menší celer, 5 mrkví, 4 petržele, 2 cibule, 5 kuliček nového koření, 4kuličky jalovce, 5 kuliček pepře, tymián, 2 bobkové listy, sůl, pepř, Vegeta, špetka sladké papriky, máslo, 7 dl mléka, 1 smetana, 3 lžíce hladké mouky, citronová šťáva.
POSTUP PŘÍPRAVY: Část slaniny nakrájím na proužky a prošpikuji králíka. Osolím, malinko opepřím a posypu tymiánem. Zbylou slaninu nakrájím na kostičky a orestují společně s cibuli pokrájenou najemno. Přidáme králíka a opékáme ze všech stran. Až je králík opečený, přendám na talířek a dám orestovat zeleninu pokrájenou na nudličky. Vrátíme zpět králíka, přidáme koření a posypu špetkou sladké papriky, podliju a dám dopéct do trouby. Během pečení podléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké nechám přes noc odležet. Druhý den vydělám maso, kuličky koření a rozmixuji zeleninu s trochou mléka. Rozpustím si máslo, přidám hladkou mouku a udělám jíšku. Podliji trochou mléka a přidám zeleninu. Pomalu promíchávám a přilévám postupně mléko. Až omáčka začne probublávat, naliji smetanu, posolím, přidám Vegetu a citronovou šťávu. Krátce povařím a je hotovo. Příloha houskový knedlík.