xkuchtik.cz

 

JEDONODUCHÝ KNEDLÍK Z ROHLÍKŮ

Od Slávka z Valašska

 

INGREDIENCE: 500 g hrubé mouky, 2 -3 vejce, cca 1/2 l vody nebo perlivé vody, 1 lžička soli, 6 ks pokrájených na kostičky a usušených rohlíků, hrst burisonů.

POSTUP PŘÍPRVY: Do mísy dáme hrubou mouku + lžičku soli + vodu s vejci.(v zavařovací sklenici pohodlně rozmícháme vodu + 3 vejce , cca dohromady 0,5 litru). Nalijeme na mouku a nejlépe rukou uděláme řídké těsto nez hrudek v konzistenci asi jako na palačinky, trochu tužší asi jako "Primalex". Do této směsi vmícháme rohlíky + burisony, zamícháme necháme odpočinout, než nám začne vřít osolená voda. Do misky si dáme vodu, v které si budeme namáčet ruce. Rukou rozdělíme těsto na 3 - díly, namočenou rukou tvoříme knedle, uhladíme a zforujeme, dáme vařit. Vaříme 30 minut, pak vyjmeme rozřežeme, párkrát propíchneme a dáme řeznou plochou na plochý talíř vyhcladnout. Knedle jsou tužší, proho se hodí velmi k omáčkám i s vejcem. Dobróu chut z Valašska přeje Slávek.

 


Vloženo:30. 1. 2009  
http://www.xkuchtik.cz