INGREDIENCE: Vykostěné králíčí nebo kuřecí maso, 1/2 mrkve, 1/2 petržele, kousek celeru, asi jako petržele, 2 cibule, mletý pepř, mleté nové koření, bobkový list, sladká paprika, 1 kostka karpatského bujonu (Vitana), olej, mouka hladká a polohrubá, 1 zakysaná smetana.
POSTUP PŘÍPRAVY: Na oleji dáme zesklovatět 2 nakrájené cibule, přidáme najemno nastrouhanou zeleninu, orestujeme cca 5 - 10 minut, přídáme maso( z králíka -vykostěné zadní kytky a hřbet na větší kostky, z kuřete vykostěné kytky též na kostky). Chvilku opečeme a přidáme polévkovou lžíci sladké papriky, zasmažíme krátce a zastříkneme vodou, přidáme koření-1/2 lžičky pepře, větší špetku mlet.nového koření, 3 bobkové listy, trošku čili omáčky, aby byla omáčka pikantní, podlijeme vodou, aby se maso nepřípalovalo, ale bez míchání dusilo (rozdíl od guláše), přidáme kotku karpatského bujonu a dusíme až maso bude měkké. Poté maso a koření vyndáme, základ propasírujeme ( já nechávám tak, protože zelenina a cibule je takřka rozdušená jako u dobře dělaného guláše). Zatřepu zátřipkou ( mouka rozkvedlaná ve vodě), povařím 20 minut. Můžeme použít dnes moderní instatní zásmažky. Přidáme zakysanou smetanu a prohřejeme. Výborný je k ní knedlík z rohlíků. Dobrou chuť přeje Slávek.