INGREDIENCE: 1kg plecka (ale jde to i s jiným druhem masa, výborné je i kuřecí), 2 větší cibule, trochu oleje (cca 3 lžíce), 2 velké sklenice leča (ty bez klobásy), 1celý malý kečup, 1/2 sáčku mleté (může být i pálivá) papriky, asi 2 lžíce chilli (podle toho, kdo jak má rád ostré), pepř a sůl.
POSTUP PŘÍPRAVY: Do většího hrnce dám pokrájenou cibuli na kostičky, maso pokrájené na menží hranolky, osolím, opepřím, okořením chilli a paprikou, naliji celý kečup obě sklenice leča (i s vodou) a promíchám. Nakonec přiliji trochu oleje a úplně nejlepší je nechat to alespoň 24 hodin odpočinout pod pokličkou. Druhý den se směs pouze zaliji studenou vodou tak, aby byla pod vodou, a dá se to na plotnu za občasného míchání dusit, dokud není maso měkké.
Příloha: rýže, hranolky nebo americké brambory.