xkuchtik.cz

 

DRŠŤKOVÁ POLÉVKA IV

 

INGREDIENCE: 2,5 l vody, 600 g drštěk, 100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), cibule, čerstvé bylinky − majoránka, pažitka, petrželka, 50 g sádla, 1 cibule, sladká paprika, 50 g mouky, česnek, sušená majoránka, mletý pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY: Dršťky důkladně vypereme, spaříme a uvaříme doměkka. Vodu během vaření několikrát vyměníme, do poslední várky vložíme zeleninu, kterou vaříme společně s drštkami ½ hodiny. Připravíme si jíšku – na sádle osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, zaprášíme moukou a paprikou, osmahneme, za stálého míchání zalijeme zchladlým vývarem, dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, vložíme nakrájené dršťky a povaříme 15 minut. Osolíme, opepříme dle chuti. Vše můžeme připravovat již z uvařených drštek, postup je pak rychlejší.

 


Vloženo:7. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz