xkuchtik.cz

 

JABLKOVÝ DROBENKOVÝ KLÁČ

 

INGREDIENCE: 250 g polohrubé mouky, 160 g másla ( Hery ), 120 g mouč. cukru, 1 žloutek, 1/2 balíčku prášku do pečiva.
Jablková nádivka: 600 g jablek, 3 lžíce krupicového cukru, 1 lžička Solamylu, ml. skořice, rozinky.
Tvarohová nádivka: 250 g měkkého tvarohu, 1 vejce, 2 lžičky vanilkového cukru, 3 lžíce krupicového cukru.

POSTUP PŘÍPRAVY: Z mouky proseté s práškem do pečiva, z tuku, cukru a žloutku připravíme v misce drobenku, větší polovinu rozložíme do dortové formy, pokryjeme vrstvou tvarohové nádivky, poté vrstvou jablkové nádivky a vše posypeme zbývající drobenkou. Koláč pečeme v předehřáté troubě na 190°C.
Jablková nádivka: Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, nakrájíme na tenké plátky, promícháme s cukrem, Solamylem, skořicí a rozinkami.
Tvarohová nádivka: Tvaroh dáme do misky, přidáme vejce, vanilkový cukr, podle chuti osladíme a dobře promícháme.

 


Vloženo:7. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz