xkuchtik.cz

 

KARLOVARSKÝ KNEDLÍK 1

 

INGREDIENCE: 400 g veky, 300 ml mléka, 3 vejce, sůl, 50 g hrubé mouky, 10 g petrželky kudrnky, 25 g másla.

POSTUP PŘÍPRAVY: Žemle pokrájené na kostičky zvlhčíme mlékem rozšlehaným se žloutky a solí a necháme prosáknout. Po chvilce vmícháme rozehřáté máslo, mouku se solí a tuhý sníh z bílků. Z těsta vypracujeme šišku, vložíme ji do mokrého dobře vyždímaného ubrousku. Ubrousek ovineme kolem knedlíku, na obou koncích zavážeme nití u těsta, pak ještě o centimetr dále. Vložíme do vroucí vody, vaříme mírným varem a po 5 minutách nitě těsně u těsta rozstřihneme, knedlík obrátíme a vaříme ještě 20 minut. Uvařený knedlík vybalíme z ubrousku a kráječem na knedlíky nebo ostrým tenkým nožem jej nakrájíme na kolečka.

 


Vloženo:7. 3. 2009  
http://www.xkuchtik.cz