INGREDIENCE: 500 g vepřových jater, 1 kg vepřové plece, 2 vejce, 1 + 2 cibule, 10 stroužků česneku, 1 lžíce sádla, mletá skořice, muškátový oříšek i květ, sůl, pepř mletý.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a dáme péct při 160°C asi ½ hodiny jen tak „na půl“. Očištěná a omytá játra dvakrát jemně nameleme společně s 1 cibulí a česnekem. Dvě cibule nakrájíme najemno a na sádle dozlatova orestujeme. Pečené maso a cibuli necháme vychladnout a také dvakrát semeleme. Smícháme s ostatními namletými surovinami, přidáme výpek z masa, vejce, koření a důkladně šlehačem rozmícháme. Přendáme do sklenic, hladinku paštiky poklademe lžící sádla, očistíme okraje a zavíčkujeme a při 85°C sterilujeme cca 1 hodinu. Poté necháme pomalu vychladnout. Tento druh paštiky díky sterilaci vydrží proti předešlým delší dobu