xkuchtik.cz

 

JELÍTKOVÝ PREJT ZAPEČENÝ - ŽEMLOVÝ

 

INGREDIENCE: 1,2 kg vepřové hlavy, 300g syrového vepřového sádla, 10 žemlí, 4 dl vepřové krve, 3 větší cibule, sůl, mletý pepř, majoránka, drcený kmín, mleté nové koření. POSTUP PŘPRAVY: Dobře očištěnou a opláchnutou vepřovou hlavu uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Z hlavy obereme maso a nakrájíme na drobné kostičky. Syrové sádlo nakrájíme na kostky a vyškvaříme, sádlo slijeme a na něm usmažíme do růžova jemně nakrájenou cibuli. Žemle nakrájíme na kostičky, zalejeme procezenou krví a necháme nasáknout. Do nakrájeného masa přidáme nasekané škvarky, smaženou cibuli, koření a dobře promícháme. Tuto směs zlehka vmícháme do žemlí s krví, dochutíme dle potřeby a vývarem z hlavy upravíme hustotu. Prejt vložíme na vymaštěny pekáček a zvolna upečeme, až není krvavý.

 


Vloženo:10. 2. 2000  
http://www.xkuchtik.cz