INGREDIENCE: Přední polovina kůzlete nebo přední čtvrtka jehněte, 80 g másla, sůl.
Nádivka: 60 g másla, 3 vejce, 2 žemle,1/8 l mléka, asi 3 lžíce strouhanky, zelená petrželka, muškátový květ, popřípadě 1 hořká mandle nebo meruňkové jádro.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso opereme, otřeme a osolíme. V hrudi uděláme kapsu, naplníme nádivkou a zašijeme. Nesmí být přiliž plná, aby při pečení nepraskla. Na pekáči rozpustíme máslo, položíme na ně maso nádivkou nahoru, potíráme je máslem, a když se částečné upeklo, obrátíme nádivkou dospod a pečeme druhou stranou. Celkem pečeme asi 1 hodinu. Hotovou šťávu zaprášíme špetkou mouky a dopečeme.
Nádivka: máslo a žloutky utřeme se 2 lžícemi strouhanky, přidáme na plátky nakrájenou, mlékem navlhčenou žemli, promícháme, přidáme petržel, květ, mandle, tuhý sníh a podle potřeby ještě strouhanku. K tomu osmažené brambory, salát nebo špenát.