INGREDIENCE: 1,5 kg vepřové hlavy, 250g syrové rýže, třený česnek, 300g vnitřního sádla, 5 dl krve, cibule sůl , mletý pepř, majoránka, mleté nové koření, vegeta. POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřovou hlavu očistíme a uvaříme ve slané vodě do měkka. Vařenou vychladíme, odkostíme a maso drobně usekáme. Rýži opereme a udusíme do měkka bez tuku. Prochladlou ryži zalijeme scezenou krví a necháme as1 30 minut ustát. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a v sádle usmažíme do růžova na drobno nakrájenou cibuli. Sekané maso a cibulku vmícháme do rýže, ochutíme česnekem, kořením a solí a podle potřeby upravíme hustotu vývarem z hlavy. Vložíme na sádlem vymaštěny pekáček a upečeme do růžova.