POSTUP PŘÍPRAVY: Z pěkného hrudí se vytáhnou kosti a nakrojí kapsa, což obojí nejlépe udělá na požádání řezník, omyje se a nasolí, plní nádivkou, zašije a dá na másle nebo sádle, nejlépe každého polovic, s kouskem cibule dusit. Dusí se nejdříve nějakou dobu dle velikosti hrudí podlité na plotně a konečně dá do trouby dopéci až zčervená. Takto zůstane šťavnaté, kdežto pečené jen v troubě se příliš vysuší. Z měkkého hrudí vytáhne se nit, maso se nakrájí na silnější dílky, šťáva se může případně zaprášit trochou mouky nebo nechat jen přírodní a naleje se na maso. Aby byla šťáva dobrá, přidají se vyjmuté kosti do pekáče k pečeni nebo se dají vařit do studené vidy, trochu osolené, a touto polévkou se hrudí podlévá. Za příkrm se hodí: nové brambory a salát, brambory rozmíchané s cibulkou nebo rýže s kompotem.