xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ GULÁŠ NEBO PAPRIKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: ¾ kg předního vepřového masa se rozkrájí na kousky, aby u každého byl dle možností kousek kůžičky. Na sádle se pouze zapění jedna velká nakrájená cibule, přidá se dle chuti sladké papriky a pepře, nakrájené maso se do toho vloží, dobře v rozpáleném omastku promíchá, osolí a nechá pod pokličkou vysmáhnout. Poté se podleje a dusí dále za potřebného podlévání do měkka. Šťáva se zapráší moukou nebo zasmaží světlou jíškou a nechá dobře provařit. Příkrm, brambory, houskové knedlíky nebo chleb. Když se cibulka zapění na rozškvařené slanině pouze s paprikou a hotové maso zaleje kyselou smetanou, je to paprika.

 


Vloženo:6. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz