xkuchtik.cz
RÁJSKÁ OMÁČKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Na rozehřáté máslo dá se trochu nakrájené cibule, dle chuti rajských jablíček, 3 zrnka pepře, cukr a nechá se dusit. Když se to dost osmažilo, zaleje se vodou nebo polévkou, zasmaží se tmavší jíškou, přidá octa a soli, nechá povařit a pak se procedí. Je zvlášť chutná vařená den před použitím a pak jen ohřát.
2. ¼ větší cibule, několik rajských jablíček, 3 zrna pepře, nového koření, bobkový list, trochu octa, nechá se v ½ l vody nebo polévky dobře povařit. Poté se procedí, zapraží světlou jíškou, osladí, okyselí octem nebo citronem, osolí dle chuti a ještě povaří. V zimě dávají se jablíčka naložená v octě, marmeláda nebo protlak (v dnešní době i kečup). Hodí se též dobře k domácímu uzenému masu.
Vloženo:24. 5. 2009
http://www.xkuchtik.cz