INGREDIENCE: 500g velkých krup (10),5 dl vepřové krve, 1,5 kg vepřové hlavy, 300g cibule, 300g vnitřního sádla, 150g škvarků, sůl, mletý pepř a nové koření, třený česnek, majoránka. POSTUP PŘÍPRAVY: Kroupy dobře propláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Prochladlé rozmícháme a zalijeme scezenou vepřovou krví. Vepřovou hlavu, kterou jsme dobře očistili, uvaříme ve slané vodě do měkka. Vykostíme a maso nasekáme na drobno. Vnitřní sádlo nakrájíme na kostky, rozškvaříme a usmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli do růžova. Kroupy s krví smícháme s masem, cibulí a nasekanými škvarky, Ochutíme třeným česnekem, solí a kořením. Vložíme na vymaštěny pekáček a v troubě upečeme,