xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÉ NA DIVKO (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Na sádle se osmaží krájená cibule a kořenová zelenina, bobkový list, celý pepř a nové koření. Pěkný kus libového masa, nejlépe kýty, se obalí rychle v omastku, osolí a za podlévání vodou s několika lžícemi červeného vína dusí. Měkké maso se vyndá, šťáva zapráší moukou, přidá se do ní asi hrst sušených šípků i s vodou, ve které se zvlášť vařily, něco páleného cukru, trochu strouhané citronové kůry a dle potřeby citronové šťávy. Může se též trochu přisladit, aby omáčka byla sladkokyselá. Dobře se povaří a promačká cedníkem na maso. Za příkrm je vhodné, makarony nebo rýže.

 


Vloženo:24. 5. 2009  
http://www.xkuchtik.cz