xkuchtik.cz

 

ŘÍMSKÁ PIZZA

 

INGREDIENCE: 250 g tuňáka v oleji, 1 pohár sardelových řezů, 2 vejce uvařené natvrdo, 200 g nastrouhaného sýra, malá konzerva žampiónů 2 lžíce másla (nebo tuku), 20 černých oliv, 8 zelených feferonek, konzerva oloupaných rajčat, 8 rajčat, 2 cibule, 2 stroužky česneku, křehké těsto, svazek petrželové natě, trochu vegety, mleté pepř, sůl.

POSTUP PŘÍPRAV: Máslo rozpálíme v hrnci a opražíme v něm do sklovitá cibuli nakrájenou nadrobno. Přidáme stroužky česneku rozetřené se solí a krátce opražíme. Potom přidáme oloupané rajčata, osolíme, okořeníme mletým pepřem a vegetou a spolu vaříme, až vznikne hustá omáčka. Rajčata oloupeme a nakrájíme na plátky. Tuňáka, sardelové řezy a žampióny necháme dobře okapat. Připravíme si olivy, vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka a feferonky umyjeme. Těsto vyválíme, rozdělíme do 4 vymaštěných forem na pizzu a rovnoměrně na ně rozložíme přísady. Posypeme sýrem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 15 až 20 minut.

 


Vloženo:29. 6. 2009  
http://www.xkuchtik.cz