INGREDIENCE: 300 g mletého vepřového masa, 50 g slaniny, 150 g sýra (eidam), 50 ml piva (vína), 200 g kečupu, 2 cibule, 3 stroužky česneku, 2 feferonky, paprika, oregano, tuk na vymazání plechu, mleté pepř, sůl.
POSTUP PŘÍPRAV: Připravíme si těsto. Slaninu nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, feferonky umyjeme a oboje nadrobno nakrájíme. Spolu se slaninou dáme na pánev a za stálého míchání dozlatova upražíme. Přidáme maso a prudko ho opražíme. Směs podlijeme pivem a po chvíli přidáme 3 lžíce kečupu, rozetřený česnek, sůl a koření. Promícháme a chvíli podusíme. Těsto dáme na pomoučněnou desku a vytvarujeme. Potom ho přeložíme na vymaštěný plech a roztíráme na něm kečup. Na těsto rozložíme dušenu masovou směs a posypeme jí nastrouhaným sýrem. Pizzu dáme péct do vyhřáté trouby.
Tip: Namísto mletého masa můžeme použít vepřové maso, které jsme nakrájeli na pásky a předem naložili do směsi sójové omáčky, piva, bílků, papriky, koření a Solamylu.