xkuchtik.cz

 

HOUBOVÁ POLÉVKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Hříbky drobně nakrájené dusí se na másle s rozkrájenou zeleninou a přidá se lžíce mouky. Když vše zežloutlo, naleje se to vody, dle potřeby osolí a nechá povařit. K polévce podává se na kostky rozkrájená osmažená houska.
2. Hříbky se pokrájejí a dají na čerstvé máslo, osolí, nechají vysmáhnout, poté podlejí lžičkou vody a dusí za podlévání dle potřeby doměkka. Z kostí a kořenové zeleniny uvaří se plévka, zasmaží hnědou jíškou a zavaří se do ní hustší kapání nebo rýže. Hříbky, které mají být hodně slané, přidají se až na míse do méně osolené polévky.

 


Vloženo:5. 8. 2009  
http://www.xkuchtik.cz