INGREDIENCE: polovina vepřové hlavy, 1 kg vepřové plece, 500g vepřových kůží, 300g vepřových jater, kořenová zelenina, 1 cibule, třený česnek, sůl, mletý pepř, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře očištěnou a opranou hlavu dáme vařit do mírně osolené vody spolu s vepřovou plecí a kořenovou zeleninou uvaříme do měkka. Očištěné kůže vaříme samostatně v menším množství mírně osolené vody. Játra povaříme také samostatně, a to krátce v neosolené vodě (při vpichu nesmí vytékat krev). Maso z hlavy obereme a z masem z plece nakrájíme na kostky. Játra pokrájíme na nudličky, kůže a drobné zbytky masa obereme. Vše vložíme do mísy, promícháme, ochutíme kořením a hustotu upravíme vývarem z kůží a masa. Plníme do tlačenkových nebo salámových střev, ne kutizinových. V horké vodě krátce povaříme a pak necháme na prkénku vychladnout. Nezapomeneme několikrát otočit.