xkuchtik.cz

 

JÁTROVÁ OMÁČKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Do polévky se dá jíška, 3 zrnka pepře a nového koření, 1 hřebíček a nechá povařit. Kousek jater se rozetře na kašičku, dá do omáčky a vše se nechá ještě asi 20 minut vařit, načež se procedí.
2. Na drobně krájenou cibulku, zapěněnou na omastku, se dá 30 g hrubě sekaných hovězích nebo vepřových jater, upraží se za stálého míchání do hněda, pak zalejí vodou nebo polévkou, přidá se několik zrnek pepře, nového koření, bobkový list a vaří asi ½ hodiny. Poté se zasmaží tmavší jíškou, opět ½ hodiny vaří, pak procedí, osolí a dle chuti okyselí octem nebo citronem. Zvláště vhodná k masu s dušenou rýží.

 


Vloženo:23. 8. 2009  
http://www.xkuchtik.cz