INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 1 kg vepřové plece, 505g vepřových jater, 1kg vepřové kůže, sůl, mletý pepř, třený česnek, majoránka.
POSTUP PŘÍPRAVY: Dobře vyprané kůže uvaříme v mírně osolené vodě do poloměkka a jemně je umeleme. Bůček a plec nakrájíme za syrová na úhledné kousky. Játra krátce povaříme v nesolené vodě a pak nakájíme na jemné nudličky. Vše v míse promícháme a osolíme (na 1 kg masa 20 g soli), přidáme třený česnek, mletý pepř a majoránku. Plníme do tlačenkových střev a v horké vodě vaříme mírným varem 2,5 hodiny. Pak tlačenku vyjmeme a nechá na prkénku vychladnout. Během chladnutí několikrát otočíme. Takto upravená tlačenka má vynikající chuť.