xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ BŮČEK NADÍVANÝ (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Mladý vepřový tenký podbřišek se naklepe, vrchní kůže nařízne se lehce na pruty, aby se pečeně lépe krájela, a spodem rozřízne se otvor na nádivku. Maso se dobře nadije, dobře zašije a položí nasolené kůžičkou nahoru do horkého pekáče. Podleje se vařící vodou, posype kmínem a peče asi 2 hodiny. Upečené se nechá dobře vystydnout, nakrájí na plátky a podává s celerovým nebo bramborovým salátem.
Nádivka 1: Rozmíchá se asi 60 g másla s 3 žloutky, přidají se 2 v mléce máčené žemle, sůl, sekaná zelená petrželka, z 2 bílků sníh a strouhané housky dle potřeby.
Nádivka 2: Asi 100 g spařené rýže se odusí na másle, podleje horkou vodou, ne mnoho, a v troubě asi 10 minut dusí, až voda vsákne a rýže je poloměkká, ne kašovitá. Do vychladlé zamíchá se 1 syrové vejce, asi 100 g sekaného uzeného masa, 2 na másle míchaná vejce, osolí se to a okoření zelenou petrželkou.

 


Vloženo:11. 9. 2009  
http://www.xkuchtik.cz