xkuchtik.cz

 

SEKANÉ BEEFSTEAKY S VEJCI (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PÍPRAVY: Asi ½ - ¾ kg dobrého hovězího masa a ¼ kg telecího se zbaví blan, umele se, pak umelou též 2 žemle, ve víně máčené. Přidá se 1 vejce, pepř, sůl, na másle osmažená cibulka, majoránka, vše se promíchá, udělají se asi 2 cm silné kulaté placky, obalí v mouce a na rozpáleném omastku rychle po obou stranách opekou. V kastrole se osmaží na másle jemně sekaná cibulka, opečené bifteky na to vloží, podlejí šťávou z omastku na pánvičce a polévky, a dusí asi 25 minut pod poklicí. Urovnají se na mísu, omáčka se zapráší moukou, zaleje polévkou, nechá povařit a část se jí vleje na bifteky, načež se na každý položí sázené vejce. Zbytek šťávy se podává v omáčníku. Hodí se k nim dušená zelenina, karotka, mladé kedlubny, špenát, zelený hrášek, jimž se mohou bifteky obložit, nebo se zelenina upraví zvlášť na mísu.

 


Vloženo:25. 9. 2009  
http://www.xkuchtik.cz