xkuchtik.cz
KAPUSTOVÉ KARBANÁTKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)
POSTUP PŘÍPRAVY:
Velká kapusta se rozkrájí, spaří a ve slané vodě jen do poloměkka uvaří.
Vychladlá kapusta se useká (nemele, neboť by byla příliš kašovitá), přidají se umleté zbytky vařeného i pečeného masa, nebo tučného uzeného, též stačí něco škvarků nebo sekaných dušených hříbků, osmažená krájená cibulka, 1 vejce, kousek nakrájené slaniny, kmín, pepř, sůl a dle potřeby strouhané housky.
Z promíchané sekaniny se dělají karbenátky, obalí buď jako řízky, nebo jen v housce a smaží.
Podávají se s mrkví nebo jinou zeleninou, též s brambory a kyselou okurkou.
Vloženo:25. 9. 2009
http://www.xkuchtik.cz