INGREDIENCE: 500 g vepřového laloku, 1 kg vepřové plece, 1 kg vepřového jazyka 1 srdíčko, 300g vepřových jater; 500g vepřové kůže, sůl, mletý pepř strouhaný zázvor, hřebíček, kmín, podle potřeby i vegeta.
POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřové maso, jazyk a srdce uvaříme ve slané vodě do měkka. Játra krátce povaříme samostatně v nesolené vodě, až z nich neteče krev. Dobře očištěné kůže uvaříme samostatně do měkka. Po uvaření maso a droby vyndáme z vývarů jazyk očistíme od bílého povlaku a vše nakrájíme na. kostičky o velikosti 2 cm. Kůže jemně umeleme. Vše v míse promícháme, ochutíme jemně mletým kořením, případně i vegetou. Povolíme vývarem z masa a kůží. Takto upravenou směs plníme do tlačenkových střev a v horké vodě při mírném varu povaříme asi 20-30 minut. Necháme dobře prochladnout za několikerého otočení.