xkuchtik.cz

 

KAPUSTOVÉ BALENKY (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PÍPRAVY:
Asi 8 velkých listů kapusty se spaří a rozloží na prkno.
Na sádle se zapění drobně sekaná cibule, do ní se dá asi 120 g přebrané a spařené rýže, promíchá se, podleje jen málo vodou a nechá napolo odusit, aby byla suchá, každé zrno zvlášť.
Do vychladlé rýže zamíchá se 250 g mletého vepřového masa, osolí a opepří.
Míšenina se položí jako válečky na listy, které sbalí, ováží nití a dají do pekáče na rozpálenou slaninu s kouskem másla.
Po všech stranách se v omastku obalí, nechají zčervenat, pak podlejí a pekou v troubě asi ¾ hodiny.
Vyndají se, zbaví nití, uloží na mísu, šťáva se trochu zapráší moukou a vleje na ně, podávají se s brambory a zelím nebo kompotem.

 


Vloženo:16. 10. 2009  
http://www.xkuchtik.cz