xkuchtik.cz

 

GALATINA Z VEPŘOVÉHO BŮČKU A JATER.

 

INGREDIENCE: 1 kg vepřového bůčku, 10 vajec, 200g vepřových jater, 100 g .strouhanky, 100 g hladké mouky (sušené mléko), sůl, vegeta, strouhaný muškátový oříšek, třený česnek, zelená petrželka.

POSTUP PŘÍPRAVY: Vepřová játra nakrájíme na plátky a v horké vodě oblanšírujeme. Bůček bez kůže nakrájíme na drobné kostičky. Plátky jater nakrájíme na jemné nudličky. V míse bůček i játra smícháme s celými vejci, strouhankou a sušeným mlékem nebo hladkou moukou. Ochutíme vegetou, solí třeným česnekem a muškátovým oříškem. Nakonec vmícháme sekanou zelenou petrželku. Plníme do tlačenkových střev a v horké vodě zvolna 2 hodiny vaříme. Necháme vychladit.

 


Vloženo:1. 3. 2000  
http://www.xkuchtik.cz