xkuchtik.cz

 

KAPUSTNICA

 

INGREDIENCE: 1 sklenice kysaného zelí, 2 klobásy, 150 g sušených hříbků, 1 polévková kostka na zlepšení chuti, 1 sladkou smetanu, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžíce sladké papriky, 1 citrón, špetku soli, špetku pepře.

POSTUP PŘÍPRAVY: Do hrnce dáme vařit zelí i se zelnou vodou. Přidáme nakrájenou klobásu a předem namočené a vyprané hříbky. Vše spolu povaříme asi půl hodiny. Když je zelí měkké, přidáme polévkovou kostku a zahustíme smetanou, do které jsme zamíchali hladkou mouku. Spolu vše povaříme asi 5 minut. Dle potřeby přidáme na zahuštění jíšku a na dochucení sladkou papriku a citron.

 


Vloženo:28. 10. 2009  
http://www.xkuchtik.cz