INGREDIENCE: 1600 g brambor (tolik jsem dala já), 1 mražený špenát (450g), 200 ml šlehačky, asi hrnek mléka, 2 větší cibule, olej na smažení, asi 50 g másla, 1malá rovná lžička vegety, 2 stroužky česneku, sůl podle chuti.
POSTUP PŘÍPRAV: Oloupeme si asi 1600 g brambor, umyjeme, pokrájíme a osolíme. Dáme vařit prostě jako na bramborovou kaši. Na oleji si osmažíme 2 větší cibule pokrájené na kostičky, potom dáme mražený špenát, zalijeme asi 100 ml šlehačky a necháme rozmrznout. Musíme míchat a otáčet. Do rozmraženého špenátu nastrouháme 2 stroužky česneku, přidáme asi 1 malou rovnou lžičku vegety. Zamícháme a odstavíme. Uvařené brambory slijeme, přidáme asi 50 g másla a rozšťoucháme. Potom přidáme uvařený špenát a rozmixujeme nebo rozšťoucháme. Přidáme ještě dalších 100 ml šlehačky a za pomoci asi hrnku horkého mléka uděláme kaši. Podle potřeby pouze dosolíme. Je vhodná k smaženému rybímu filé.