xkuchtik.cz

 

BRAMBOROVÝ GULÁŠ NEBO PAPRIKA (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Drobně krájená cibule se osmaží do zlatova na rozpálené slanině, vepřových škvarcích, vepřovém nebo husím sádle. Když cibule začne žloutnout, přidá se dle chuti sladké papriky, míchá aby, aby se též osmažila, na kostky nakrájené syrové brambory se v tomto omastku promíchají, nechají asi minutku dusit, pak zalejí vodou nebo polévkou z kostí a zeleniny, osolí a dusí se téměř do měkka. Na guláš se zasmaží hnědou jíškou nebo zátřepkou, opepří, přidá se polévková kostka nebo lžička polévkového koření, dle chuti rajského protlaku, zbylá šťáva z nějaké pečeně a vše se ještě povaří, až jsou brambory měkké. Může se do nich přidat na kolečka krájená moravská klobása, pražské vuřty nebo salám. Jiné chuti opět nabude přidáním vařeného kyselého zelí, které se pokrájí na krátko.

 


Vloženo:3. 11. 2009  
http://www.xkuchtik.cz