xkuchtik.cz

 

KNEDLÍČKY K ZADĚLÁVANÉMU MASU (RECEPT Z TŘICÁTÝCH LET MINULÉHO STOLETÍ)

 

POSTUP PŘÍPRAVY: 1. Jedna houska se nastrouhá, namočí v mléce a vymačká. Utře se 30 g másla se špetkou soli, přidá k tomu ta houska, 1 žloutek a 1 celé vejce, dobře se to promíchá, přidá sekaná zelená petrželka a tolik strouhané housky, aby se dali tvořit knedlíčky. Těsto se nechá odpočinout. Uvaří se jeden knedlíček na zkoušku, je-li řídký, přidá se housky, je-li tuhý, rozředí se těsto trochou mléka, knedlíčky se uvaří ve slané vodě a přidají do omáčky.
2. Utře se 50 g másla, 3 vejce, 3 lžíce mléka, osolí s to a přidá tolik strouhané housky, až je těsto vláčné. Nechá se odpočinout, proto se dělá řidší, neboť stáním houska nabobtná a těsto ztuhne. Zavaří se jeden knedlíček na zkoušku a pak dají vařit ostatní.

 


Vloženo:3. 11. 2009  
http://www.xkuchtik.cz