INGREDIENCE: 600 g skopového masa, 4 lžíce drobně krájené kořenové zeleniny (nejlépe mrkev a petržel), 1 cibule, 200-300 g rýže, 2 lžíce másla, 4 zrnka pepře, 2 hřebíčky, špetka muškátového oříšku, 2 lžíce strouhanky, 2 lžíce strouhaného tvrdého sýra, vývar z masoxu.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme, na polovině másla osmažíme kořenovou zeleninu a nakrájenou cibuli. Na to položíme maso, opečeme po obou stranách, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Rýži přebereme, opláchneme, opražíme na druhé polovině másla a zalijeme do roviny vývarem. Žáruvzdornou misku vymastíme, naklademe 1/2 rýže, pak podušené maso a navrch druhou 1/2 rýže. Posypeme strouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a pečeme asi 1/2 hodiny v troubě.