INGREDIENCE: 4 krocaní stehna bez kosti, sůl, olej, 2 cibule. ml. pepř, ml. paprika, zeleninový vývar, 4 stroužky česneku, 2 barevné papriky, 250 g rajčat, 3 lžíce mouky.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso nakrájíme na kostky a vložíme do mísy. Osolíme ho, opepříme, pokapeme olejem a promícháme, cibuli nakrájíme nahrubo. V kastrolu rozpálíme olej a na něm osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme maso a orestujeme ho. Vmícháme ml. papriku. Vše podlije vývarem a pod pokličkou necháme dusit. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata pokrájíme na drobno. Když je maso poloměkké, přidáme k němu, papriky a rajčata a necháme dovařit. Nakonec guláš dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a ještě chvilku povaříme. Dochutíme solí, pepřem a česnekem. Necháme guláš uležet do druhého dne.