INGREDIENCE: 800 g krocaních nebo krůtích prsou120 g anglické slaniny, olej, 200 g sterilovaného červeného zelí, trocha kmínu, ml. pepř, 1 jablko, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce másla.
POSTUP PŘÍPRAVY: Prsa rozřízneme na plát a osolíme je, opepříme a necháme je odležet na hodinu. Slaninu nakrájíme na kostečky a na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova. Přidáme zelí s kmínem a cca 10 minut restujeme. Z jablka odstraníme jádřince, nakrájíme nadrobno a přidáme je k zelí. Plát masa rozložíme na vále. Potřeme hořčicí a rozložíme zelnou nádivku. Svineme jej do rolády a převážeme motouzem. Roládu vložíme do pekáče, přidáme máslo, podlijeme vývarem nebo vodou a dáme do trouby péci. Za občasného podlévání a otáčení pečeme při 180°C cca 45 minut.