INGREDIENCE: 1 asi kilový kapr 1 celer 1 mrkev 1 petržel 1 velká cibule 10 zrnek pepře 10 zrnek nového koření 3 hřebíčky 3 bobkové listy 10 velkých sušených švestek 1 l piva 1 l vody 1/4 l octa cukr povidla perník na strouhání hrst rozinek hrst mandlí 1 lžička citronové kůry trocha zázvoru a tymiánu několik vlašských ořechů,
POSTUP PŘÍPRAVY: Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme pepř, nové koření, hřebíček, bobkový list, zázvor,tymián, vlašské ořechy a švestky. Vše zalijeme pivem, vodou, octem a vaříme, až zelenina změkne - asi 35minut. Scedíme a do scezené omáčky vložíme nasoleného kapra, nakrájeného na kusy a necháme uvařit doměkka - 15 minut. Rybu vyndáme na mísu, do omáčky přidáme trochu cukru, povidel a zahustíme strouhaným perníkem. Hotovou omáčku procedíme na rybu a přidáme rozinky, mandle nakrájené na nudličky a citrónovou kůru. Podáváme nejlépe s knedlíkem