xkuchtik.cz

 

VEPŘOVÝ JAZYK NA PAPRICE SE ZELENINOU

 

POSTUP PŘÍPRAVY: Jazyky opereme a dáme vařit do osolené vody. Vaříme je asi 45 minut. Pak jazyky vyndáme a ponoříme je do studeně vody, aby se snadno loupaly. Nejlépe je chvilku na ně nechat téct studenou vodu. Pak tu bílou kůži stáhneme. Oškrábeme ji, a pokud to nejde, tak lehce ji seřízneme ze všech stran. Prostě kůži odstraníme. Znovu jazyk opláchneme vodou, necháme trochu okapat a pak ho zešikma nakrájíme na tenké plátky asi 8 mm silné. Do kastrolka, nebo do pánvičky si dáme trošku oleje asi 5 polévkových lžic. Olej rozpálíme a dáme na něj osmažit jednu pokrájenou cibuli. Až je cibule trošku zarůžověla, přidáme tam asi 3 polévkově lžíce mouky. Mouku trosku osmažíme dozlatova. Přidáme tam asi 1 ½ kávové lžičky červeně mleté papriky, 2 kávové lžičky vegety a podlijeme to všechno asi ½ litrem vody. Pak tam přidáme 1 malou plechovku sterilované zeleniny. Můžeme tam taky přidat sterilované žampiony. Pak tam ještě Přidáme asi malou kávovou lžičku kmínu a 3 stroužky česneku. Přikryjeme to pokličkou a ještě to podusíme asi 20 minut. Záleží, jaké jsou jazyky. Zkusíme kousek uříznout, a když je jazyk měkký, tak je to hotovo.

 


Vloženo:30. 1. 2011  
http://www.xkuchtik.cz